Fregatten Jylland

På kanten af den smukke Ebeltoft Vig ligger nationalklenodiet Fregatten Jylland stolt og vugger i det stille vand. Fordyb dig i dansk marinehistorie, bliv matros for en dag og se det smukke skib inde- og ovenfra
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Verdens længste træskib

102 meter fra bovspryd til agterbom. 44 skibskanoner. 57 meter til mastetoppen.

Den autentiske fregat, der blev bygget i 1860 og som deltog i slaget ved Helgoland under den 2. Slesviske Krig, er en kolos af et skib. Og Fregatten Jylland er da også verdens længste bevarede træskib.

I Ebeltoft kan du opleve det imponerende skib i det maritime miljø på Fregatøen - og med kig til den idylliske købstad på den ene side og naturskønne Mols Bjerge i horisonten.

Bliv klog på 1864

Når du har beundret den imponerende konstruktion udefra, kan du gå på opdagelse i skibets indre og den mangfoldighed af oplevelser og indtryk, der venter dig.

Fordyb dig i fregattens spændende historie i udstillingshallen og bliv klog på, hvorfor Fregatten Jylland var så enestående et krigsskib.

Skibet har desuden også fungeret som kongeskib og kaserneskib, og hvad du måske ikke vidste er, at det har været sunket til bunds og er blevet hævet og istandsat igen. Se skibets forvandling fra 1864 frem til nu i levende billeder.

Find vej til batteridækket, som med sine kæmpekanoner var centrum for begivenhederne i 1864, da slaget skulle stå ved Helgoland og herredømmet til søs skulle afgøres.

Se batteridækket både før og efter de knusende slag fra fjendens granater, og forestil dig panikken ombord på fregatten, når du ser stedet, hvor en granatkugle ramte, slog ti mand i dækket og sønderrev skibssiden.

En dag som sømand

Vil du opleve livet til søs for over 100 år siden på egen krop og prøve kræfter med et vaskeægte søslag?

I den digitale udstilling i museets kælder har du chancen for at stå ved roret under slaget ved Helgoland og mærke kampens hede helt tæt på.

Her skal du manøvrere fregatten rundt i søslaget og holde skibet på ret kurs, mens du selv styrer og affyrer skibets kanoner - gerne så skadelige som muligt for fjenden.

Det kræver taktik, snilde og held at vinde det dramatiske søslag, så du skal være skarp! 

På tur

Har du mod på højder er det en fantastisk oplevelse at klatre 23 meter op i rigningen og se den storslåede trækonstruktion oppefra.

Du har følge af en erfaren klatreinstruktør, så sikkerhed og assistance er helt i orden.

Herfra har du uhindret kig til det restaurerede ror, kanonerne, de mange finurlige detajler og udførlige udsmykninger og den imponerende skorsten. Og så kan du også betragte charmerende Ebeltoft og vigen fra oven, mens du nyder den friske luft i højderne.

Og vil du mærke endnu mere frisk luft mod dit ansigt kan du tage på sejltur i Ebeltoft Vig fregattens gamle hjælpefartøj, Barkassen.

Matros for en dag

Fregatten Jylland er også et hit for børn - og hvilket bedre sted at slippe ungerne løs end på et hemmelighedsfuldt skib, hvor spændende oplevelser lurer rundt om hvert hjørne?

Lad børnene trække i matrostøjet ved indgangen og blive matroser på Fregatten Jylland for en dag.

Her lærer de at lave reb, sætte sejl, læse signalflag, binde knob og skyde med kanoner, når de hjælper dig under søslaget i den digitale udstilling. Og som kronen på værket får de en søfartsbog, der kan guide dem i livet som sømand.

Eller tag med på skattejagt i og uden for skibet, hvor I skal på jagt efter Kalle Krudts skat blandt skattekister, skibsklokker, kanoner og dødemandskister.

Her venter sjov og gys, når I bevæger jer i de dunkle afkroge og støder på andre, der begærer skatten lige så meget som jer!

Luk