A-Z

Vi har samlet information til dig om de mest almindelige spørgsmål på denne side. Du er altid velkommen til at henvende dig, hvis du har spørgsmål til din sommerhusferie i eller omkring Ebeltoft.
 

Ankomst og afrejse
Hvis vi har dit mobilnummer får du en SMS, når huset er klar til indflytning. Har du ikke hørt fra os, står sommerhuset til din rådighed fra kl. 15.00 på ankomstdagen. Sommerhuset skal på afrejsedagen forlades senest kl. 10.00 - har du bestilt rengøring eller er rengøring inkluderet skal huset forlades senest kl. 9.00 på afrejsedagen. Vær venligst opmærksom på, at tidligere indflytning og/eller senere udflytning ikke er muligt, da sommerhuset mellem hver udlejning bliver kontrolleret og eventuelle små udbedringer foretages, således at du overtager huset i en tilfredsstillende tilstand. Ankommer du senere end kl. 16.00 på ankomstdagen, bedes du sende en mail til ebeltoft@feriepartner.dk. På lejebeviset fremgår, hvor nøglen til feriehuset skal afhentes og afleveres.

Affald
Ved ferieboligen står der enten en affaldscontainer eller en affaldssæk. Tømningsintervallet kan variere fra område til område. Du kan derfor ikke forvente en tom container/sæk ved ankomst. Det anbefales, at du sorterer tomme flasker, dåser, pap og papir, og afleverer dette på en affaldsstation i det pågældende område.

Afstande
Alle afstande er målt på internettet via Google Earth og er angivet i luftlinje. Afstandene er udarbejdet efter bedste evne.

Allergi
Selvom der i husbeskrivelsen står, at husdyr ikke er tilladt, kan en husejer eller dennes gæster have haft husdyr med i huset. Feriepartner påtager sig intet ansvar for allergiske reaktioner i forbindelse med husstøv. Vi gør opmærksom på, at personer, som har støvallergi, bør vælge huse med træ- eller flisegulve. 

Baderåd
I nogle områder ved de danske kyster kan det være farligt at bade. Følg derfor disse baderåd:
1. Lær at svømme og springe rigtigt
2. Bad aldrig alene
3. Bad kun hvor det er tilladt
4. Gå kun ud til navlen
5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok
6. Svøm langs kysten
7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet
8. Gå op, når du begynder at fryse
Yderligere badeinformationer får du hos dit lokale Feriepartner-bureau.

Barnestol og barneseng
Kun hvis det tydeligt fremgår af husbeskrivelsen, forefindes der en barneseng og barnestol i huset. Barneseng og barnestol kan også lejes hos Feriepartner. Barnesengen er en weekendrejseseng og udstyret med en tynd bund. Dyne, pude og ekstra liggeunderlag bedes du selv medbringe. Forudbestilte barnestole og barnesenge bliver bragt til sommerhuset af vores personale og skal ved afrejse efterlades i sommerhuset. Du kan bestille barnestol og barneseng sammen med huset eller direkte i bureauet, dog senest tre dage før ankomst.

Brænde
Brænde er ikke inkluderet i lejeprisen, men du kan købe brænde/briketter i f.eks. supermarkeder eller byggemarkeder. Ligger der brænde ved sommerhuset er det ejerens privateje, og må kun benyttes, hvis der er givet tilladelse hertil. Det er ikke tilladt at samle brænde i skoven eller på stranden, da det kan ødelægge brændeovnen. Ved kraftig vind eller storm kan det ske at brændeovnen/kaminen ikke kan benyttes, da vinden presser røgen tilbage i skorstenen.

Byggelarm
I løbet af din ferie kan der forekomme byggelarm i de nærmeste omgivelser. Feriepartner har ikke mulighed for at vide hvor og hvornår der bliver bygget eller renoveret, og kan derfor ikke gøres ansvarlig herfor. 

Cykler
Ved nogle sommerhuse forefindes cykler, som lejer frit kan benytte. Feriepartner påtager sig dog intet ansvar for kvalitet og standard og evt. defekter.

Cykeludlejning
Cykler kan lejes i nærområdet, og Feriepartner står gerne til rådighed, hvis du har brug for yderligere informationer.

Depositum / forbrug
Et depositum forlanges ved ethvert lejebevis, og betales med 2. rate. Efter afrejse bliver sommerhuset kontrolleret. Forbrugsomkostningerne bliver modregnet depositummet, og restbeløbet tilbagebetales indenfor 14 dage efter afrejse, på den konto du har meddelt. Vi gør opmærksom på, at vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke får oplyst dit kontonummer, når du laver en bankoverførelse og vi beder dig derfor om at indtaste dine bankoplysninger via linket ”Mit Feriepartner”, som tilsendes sammen med lejebeviset.

Elektricitet
220 Volt i alle sommerhuse.

Energiforbrug
Feriepartner anbefaler, at du kontrollerer energiforbruget under opholdet.

Fisketegn
Fisketegn til kystfiskeri kan købes på www.fisketegn.dk

Forbrugsomkostninger
Strøm- og evt. olie-, vand- og varmemålere aflæses ved ankomst og afrejse. Dette fremgår af din forbrugsseddel. Skulle tællerstandene ikke være noteret, skønner Feriepartner forbruget.

Glemte sager
Feriepartner opbevarer glemte genstande i op til tre måneder efter et endt ophold. Genstandene fremsendes mod et gebyr på 100 DKK plus porto for lejerens egen regning. 

Grill
Ved de fleste sommerhuse hører en grill til husets inventar. Feriepartner påtager intet ansvar for kvalitet eller tilstand af denne grill. Det er lejers ansvar at husets grill er rengjort og tømt ved afrejse.

Grund
I Feriepartners beskrivelser finder du ofte ordet “naturgrund”. Hermed menes lyngområde, højt græs, ujævn grund, vildt voksende hede eller lignende. Denne “naturgrund” er overladt til naturen, og du kan derfor ikke regne med, at hele arealet kan benyttes. Du kan heller ikke forlange, at græsset bliver slået, således at f.eks. børnene kan spille bold. Det er ikke tilladt at stille en campingvogn eller slå telt op på grunden. Læs venligst også punktet “Gæster” igennem. 

Gæster
Vi vil gøre opmærksom på, at der aldrig må overnatte flere personer i sommerhuset, end der er angivet i husbeskrivelsen. Det er heller ikke tilladt at opstille telte, campingvogne eller autocamper på sommerhusets grund.

Havemøbler
I alle sommerhuse står havemøbler til rådighed, dvs. bord og stole. Parasol, liggestole og hynder hører ikke under denne kategori, og kan således ikke forventes at være til rådighed i huset.

Husdyr
I flere af Feriepartners sommerhuse er husdyr velkomne, men læs først husbeskrivelsen igennem før du booker et hus. Dit husdyr må gerne bevæge sig frit, dog kun på sommerhusets grund. Opholder husdyret sig på nabogrunden eller i den frie natur skal det altid føres i snor. Som husdyrsejer skal du sørge for, at dyrehår på tæpper og i møbler samt andre efterladenskaber på grunden fjernes før afrejse.

Indretning/udstyr
Alle sommerhuse er privatejet og er indrettet efter ejerens smag og behov. Feriepartner kan derfor ikke tage ansvar for lejers individuelle forventninger. Såfremt intet andet er angivet er alle sommerhuse udstyret med toilet, koldt og varmt vand, håndbruser/brusekabine, komfur, kaffemaskine, støvsuger og radiatorer. Sengene har dyner (i enkelte tilfælde fjerdyner), hovedpuder og eventuel topmadras. Der er bestik og køkkengrej til det antal personer, som er tilladt i huset. Ring hvis du har spørgsmål til f.eks. indretningen. Til din ferie skal du medbringe følgende selv: sengetøj, håndklæder, viskestykke, klude, dug og toiletartikler. Rengøringsmidler forefindes ikke altid i huset. Lejer bedes derfor selv medbringe rengøringsmidler.

Informationsmappe
I sommerhuset befinder der sig en husmappe med diverse informationer. Hvis du har spørgsmål omkring sommerhuset, finder du svar i denne mappe. 

Kørselsvejledning
Kørselsvejledningen kan du generere på Google maps.

Leje af feriehus i vintermånederne
I tidsrummet fra 1. oktober til 31. marts bliver sommerhuset forvarmet således, at der ved ankomst er ca. 15 °C varmt. I poolhuse har poolen en temperatur på mellem 24 og 28 °C.

Linned
En linnedpakke indeholder: Sengelinned, lille og stort håndklæde samt viskestykke. Forudbestilte linnedpakker bliver bragt til sommerhuset af vores personale og skal ved afrejse efterlades i huset. Du kan bestille linnedpakke sammen med huset eller direkte i bureauet, dog senest tre dage før ankomst.

Militærøvelser
I nogle områder i Danmark bliver der af og til afholdt militærøvelser. Disse aktiviteter finder så vidt muligt sted udenfor ferieperioder. Yderligere informationer kan du få hos Feriepartner. Nogle gange bliver øvelserne planlagt kortfristet, og det er derfor ikke muligt at give præcise oplysninger.


Nødnummer
I nødstilfælde kan du uden for vore åbningstider ringe til telefon: (+45) 89 88 09 85. Telefontid: 9.00-22.00. Et nødstilfælde er manglende nøgler til ferieboligen, manglende levering af bestilt linned, at der ikke er strøm, varme eller vand, eller hvis der er problemer med kloakken. Alle andre henvendelser bedes meldt til bureauet, når dette åbner.

Reklamation
Skader og reklamationer skal ved lejens påbegyndelse omgående meddeles Feriepartner. Skulle det ikke være muligt ved ankomst, skal meldingen ske senest 48 timer herefter. Skader/mangler/reklamationer fører ikke nødvendigvis til rabat eller erstatning (se §6 Almene forretningsbetingelser).

Rygning
Hvis der ryges i et ikke-ryger-hus, vil lejer blive påkrævet et beløb for eventuel ekstra rengøring. Ved rygning udenfor skal askebægre tømmes og cigaretskodder fjernes før afrejse.

Senge/sovepladser/skabsplads
Sengestørrelserne varierer meget. Bredden på en dobbeltseng varierer fra ca. 120-180 cm. Længden varierer fra 175-200 cm. Bredden af enkeltsenge varierer fra 60-85 cm og længden fra 175-200 cm. Dobbeltsengene består ofte af en stor madras, nogle gange dog af to enkeltmadrasser. Ofte er der en skånemadras ovenpå af hensyn til hygiejne og udseende. Læg venligst eget lagen over skånemadrassen. Der er som regel ret begrænset skabsplads i ferieboligerne. Man kan derfor ikke regne med, at alt medbragt tøj kan lægges/hænges i skabe. Nogle skabe er åbne eller med forhæng.

Slutrengøring bestilt eller inklusiv
Tillad dig selv afslapning den sidste dag af ferien, og overlad rengøringen af sommerhuset til Feriepartner. Du kan bestille rengøringen sammen med huset eller direkte i bureauet, dog senest tre dage før afrejse. Huset skal ved afrejse være ryddeligt og opvaskemaskine, køleskab og affald skal være tømt. Evt. flasker og dåser samt affald udover det, der er plads til i husets affaldsbeholder, bedes du venligst bortskaffe, inden huset forlades.

Slutrengøring foretaget af lejer
Sommerhuset skal før afrejse være rent og ryddeligt. Til rengøringen hører støvsugning, gulvvask og afstøvning i hele huset. Køkkenet (komfur, ovn, køleskab og overflader) skal være rent. Bad (toilet, spejle, armaturer, bruseniche og overflader) skal rengøres. Madvarer må ikke efterlades i sommerhuset og affald skal være tømt. Evt. flasker og dåser samt affald udover det, der er plads til i husets affaldsbeholder, bedes du venligst bortskaffe, inden huset forlades.

Spabad
Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for, at spabadet ved hver lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis spabadet benyttes, skal du pr. person lægge en klor-tablet i vandet. Tabletterne findes i alle huse med spabad. Tænd venligst først for spabadet, når vandet er 10 cm over dyserne. Såfremt du har benyttet spabadet – så fyld det venligst med koldt vand før afrejse.

Sygeforsikring
Det anbefales at medbringe dit sygesikringsbevis når du tager på ferie.

TV
Antallet af TV-kanaler kan variere fra hus til hus og vil fremgå af info på husets præsentation. Skulle der opstå problemer med TV-modtagelsen, kan det ikke garanteres, at dette kan repareres i weekenden eller om aftenen. I tilfælde af fejlbetjening eller ændringer i indstillingerne fra lejerens side, forbeholder Feriepartner sig retten til at beregne lejeren reparationen/nyindstillingen. Læs venligst altid brugsanvisningen eller ring til Feriepartner, hvis du er i tvivl om betjeningen.

Udlejning til ungdomsgruppe
For grupper med unge mennesker på 3 personer og opefter er aldersgrænsen 25 år. Dette gælder naturligvis ikke unge mennesker, som er på ferie med deres forældre, eller to unge mennesker, som sammen lejer et hus. Kontrolbesøg kan forekomme!

Utøj/insekter
Feriepartner gør særligt opmærksom på, at de danske sommerhuse ligger i naturområder. Naturligvis kan der forekomme myrer, bænkebidere, fluer og edderkopper mm i disse naturområder. Dette kan der ikke gøres noget ved. Skulle der forekomme et ekstremt insektangreb i sommerhuset, kontakt da venligst Feriepartner. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine
I mange sommerhuse er der vaskemaskine, tørretumbler og/eller opvaskemaskine. Skulle der opstå driftsforstyrrelser kan det ikke garanteres, at reparationen kan foretages i weekenden eller om aftenen. I forbindelse med fejlbetjening fra lejerens side, forbeholder Feriepartner sig retten til at beregne lejeren for evt. reparation. Læs venligst altid brugsanvisningen eller ring til Feriepartner, hvis du er i tvivl om betjeningen.

Vildmarksbad
Hygiejnen i et vildmarksbad er meget vigtig. Feriepartner sørger derfor for, at vildmarksbadet ved hver lejerskifte bliver rengjort grundigt for at bekæmpe bakterier. Hvis vildmarksbadet benyttes, skal du følge vejledningen i huset. Klortabletter til vildmarksbadet forefindes i alle huse med vildmarksbad.

XYZ
Har du brug for flere informationer, står Feriepartner gerne til rådighed.

Luk