Røgerier på Bornholm

Besøg et af de mange forskellige røgerier rundt på øen, hvor du mange steder kan se, hvordan de ryger fiskene og selvfølgelig smage på specialiteterne
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Nyd en "Sol over Gudhjem" i autentiske rammer

Man kan ikke tage til Bornholm uden at skulle smage en ”Sol over Gudhjem”. På et røgeri på Bornholm er der ofte mulighed for at sidde både inde og ude i røgeriets restaurant og smage lækkerierne.

Aarsdale Silderøgeri og restaurant

Hos Aarsdale Silderøgeri går de stolte traditioner tre generationer tilbage. Her har man røget den ægte Bornholmersild siden begyndelsen af 1900-tallet. Rygningen foregår stadig med elletræ. På Aarsdale Silderøgeri kan du nyde specialiteterne indenfor eller udenfor med udsigt til vandet.

Nexø Gamle Røgeri

Nexø Gamle Røgeri er beliggende direkte ned til havet nord for Nexø centrum. Der er gang i rygeovnen hver formiddag, hvor der bl.a. ryges sild, laks, ørred og makrel. Røgeriet har spisepladser både indendørs og udendørs på en stor terrasse med udsigt til havet. Der er også legeplads til børnene.

Snogebæk Røgeri

På Snogebæk Røgeri kan du nyde de friskrøgerede sild i atmosfærisk miljø. Snogebæk Røgeri fungerer både som restaurant og butik, så lækkerierne kan både nydes på stedet og købes med hjem. Der er plads til 170 gæster indendørs og 60 udendørs.

Bakkarøgeriet

Bakkarøgeriet er etableret i 1938 og ligger romantisk på sydkysten ved et lille fiskerleje. Røgeriet er karakteristisk med sine hvide skorstene. Her varmrøger man med den bornholmske rødel, mens den koldrøgede laks røges på bøgesmuld. Udover sild og laks kan du smage på varmrøgede rejer, makrel og forel.

Bakkarøgeriet har en restaurant med plads til 85 gæster indendørs og 100 gæster udendørs på en stor terrasse med udsigt over Østersøen.

Arnager Røgeri og Restaurant

Arnager Røgeri og Restaurant ligger tæt på vandet ikke langt fra Bornholms Lufthavn. Røgeriet er et hyggeligt sted at nyde en røget sild, en fiskefrikadelle eller en mad med røget laks eller rejer. Restauranten har både frokost- og aftenkort. Maden kan nydes indenfor eller udenfor.

Hasle Røgeri

På Hasle Røgeri foregår røgningen i åbne skorstene, og du kan følge røgeprocessen fra tidlig morgen til kl. 11, hvor fiskene er klar til blive spist. Nyd sild, laks, fiskefrikadeller eller en klassisk ”Sol over Gudhjem” indenfor eller i solen på græsplænen.

Naborøgeriet Søndre Bæk 18 er fredet og fungerer som museum. Her kan du blive klogere på silderøgningens historie. På røgeriet Søndre Bæk 16 kan du høre fortællinger om kyststrækningen fra Sorthat til Vang, hvilket er et besøg værd.

Der er gratis adgang begge steder.

Allinge Røgeri

Allinge Røgeri ligger helt ud til klipperne med en skøn udsigt over Østersøen og Kampeløkken Havn. Prøv fiskebuffeten og nyd et glas fadøl i restauranten med sand på gulvet eller på den store sandterrasse. Røgeriet byder på levende musik og dans hver aften i sommersæsonen.

Nordbornholms Røgeri

Nordbornholms Røgeri ligger helt ud til klipperne i Allinge med udsyn til Østersøen. Her kan du nyde en nyrøget sild eller prøve buffeten, som er bygget op omkring en stor klippe, der stikker op midt i restauranten. Restauranten er meget børnevenlig.

Gudhjem Røgeri

Gudhjem Røgeri er centralt placeret umiddelbart efter Gudhjem Havn med udsigt over havet. Røgeriet fungerer både som restaurant og butik, og der er friskrøget sild hver dag i sæsonen. Restauranten har plads til 170 indendørs gæster og 200 udendørs. Hver aften fra 10. juli til 10. august er der live-musik på Gudhjem Røgeri.

Røgeriet i Svaneke

Spis ved borde og bænke udenfor på Røgeriet i Svaneke eller køb lækkerier med hjem fra butikken. Det er også muligt at få friskrøget fisk bragt ud. Smag for eksempel på sild, laks, ål, makrel, ørred og rejer.

Luk