Bornholmske delikatesser

På Bornholm er der flere restauranter, gårdbutikker og producenter der arbejder med udviklingen og salg af egnsspecifikke madprodukter - tilmed i allerhøjeste kvalitet
Søg efter sommerhus
Bornholm Nordjylland Limfjorden Vestjylland Midtjylland Østjylland Sydøstjylland Fyn med øer Nordsjælland Sydvestsjælland Møn-Stevns Lolland-Falster
Sydsverige Midtsverige
APRIL 2021
Ma Ti On To Fr
13 29
30
31
01
02
03
04
14 05
06
07
08
09
10
11
15 12
13
14
15
16
17
18
16 19
20
21
22
23
24
25
17 26
27
28
29
30
01
02
18 03
04
05
06
07
08
09

2. Vælg varighed

1 UGE
2 UGER
3 UGER
3 Dage
4 Dage
Se flere
2 Dage
3 Dage
4 Dage
5 Dage
6 Dage
1 UGE
8 Dage
9 Dage
10 Dage
11 Dage
12 Dage
13 Dage
2 UGER
3 UGER
4 UGER

1. Vælg gæster

Voksne


Børn (0-11 år)


Husdyr

Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Gourmet på Bornholm

Aakirkeby centrum for Bornholms madmekka 

Aakirkeby er på flere måder centrum for initiativet, og her finder du en del af de foretagender, som handler med eller fremstiller de bornholmske produkter.

I Aakirkeby finder du blandt andet Bagermester Dams lækre rugkiks, der er en delikatesse med en imponerende eksportsucces. Du finder også Bornholms Valsemølle, der i de senere år har udviklet sig til at være leveringsdygtig i flere varianter af økologisk mel. Melet kan købes i detailforretninger overalt på øen.

Kadeau Bornholm

Omgivet af skoven, himlen, stranden og havet, i de yderste klitter på syd Bornholms, ligger denne skønne restaurant. Kadeau Bornholm modtog i 2016 en stjerne i Guide Michelin.

Den Bornholmske Gårdbutik

Værd at fremhæve er også Den Bornholmske Gårdbutik i Vestermarie, som sælger bornholmsk øl, sodavand, kiks, honning, sennep, olie og godt bornholmsk lamme-, fåre-, okse- og svinekød.

Lehnsgård Rapsolie

En forholdsvis ny produktion af rapsolie er resultatet af flere års forskning, som er grundlaget for Lehnsgård Rapsolie. Rapsolien er meget flot gylden, sund og nærende samt særdeles velegnet til madlavning.

Et helt specielt patent har ført til fremstilling af en maskine, der kan afskalle rapsfrøene, inden den koldpressede olie kommes på flasker.

En lang række af øens spisesteder har tilsluttet sig den regionale madkultur og bruger de bornholmske produkter som grundlag for deres spisekort.

Til den søde tand

Med til den bornholmske madkultur hører Boisen Is og Kjærstrup Chokolade i Snogebæk. Friskslynget lynghonning fås også flere steder på øen. Og skal man nyde en dejlig kold forfriskning, skal man smage de lækre og friske sodavand fra Bornholms Mosteri.

Vin, øl og spiritus

Trænger du til et lille glas, så er mulighederne også talrige. Tag for eksempel på besøg hos Bryghuset i Svaneke eller prøv den bornholmske snaps fra Nexø.

Et af de nyeste skud på den kulinariske stamme er Vingården Lille Gadegård syd for Aakirkeby, hvor man fremstiller rødvin og endvidere kan tilbyde både jordbær- og solbærvin.

Spis brød til

Med til historien hører også det lækre Bornholmske rugkiks fra Aakirkeby, pastaen med naturlig smag og kulør fra Pastariget, verdensmesterosten og andre delikate oste fra Sct. Clemens (Bornholms Andelsmejeri) og fiskekonserves fra Nexø.

Madkulturhus

Gaarden – Bornholms Madkulturhus er Danmarks første regionale Madkulturhus. Det ligger ved Melstedgård i Gudhjem.

Huset skaber et unikt kulinarisk mødested for øens beboere og gæster, hvor madkulturen udvikle sig gennem smag, leg og produktion.

Røgerier

Du finder røgerierne med de karakteristiske skorstene overalt på Bornholm og typisk som en blanding af både restaurant og butik. De bornholmske røgerier holder stadig fast i de lækre røgede sild, der for mange er lig med smagen af Bornholm.

Læs mere om de mange Bornholmske røgerier her.

Få inspiration til din sommerhusferie på Bornholm

Efter kun lidt over en time på havet kan du og din familie slå jer løs på Bornholm. Men hvad skal I give jer til?

Vi giver dig her et par gode idéer til aktiviteter på Bornholm. Det er jo med at udnytte, at du holder ferie på øen, der har Danmarksrekord i solskinstimer!

Luk