Lystfiskeri ved Bork Havn

Bork Havn ved Ringkøbing Fjord er et paradis for lystfiskere. Fang din aftensmad i å, sø, fjord eller hav
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Vind i håret og fangst på krogen

Fiskemulighederne omkring Bork Havn er optimale, hvad enten du er seriøs lystfisker eller blot vil imponere familien og forsøge at fange mad til middagsbordet.

Med sin eminente beliggenhed ved Ringkøbing Fjord og Skjern Å tilbyder Bork Havn stort set alle former for fiskeri. Her er både fjordfiskeri, åfiskeri, havfiskeri, molefiskeri, surfcasting eller søfiskeri fra en af de mange Put and Take-søer i området.

Er du garvet fisker kan du prøve kræfter med surfcasting, som foregår med kraftige, lange fiskestænger overalt langs Vesterhavskysten.

Fang fisk i alle faconer

Du kan få mange forskellige fiskearter på krogen, når du fisker nær Bork Havn. Variationen i saltindholdet fra Skjern Å’s ferskvand og Vesterhavets saltvand giver optimale livsbetingelser for såvel saltsvandsfisk som ferskvandsfisk og brakvandsfisk.

Går du benhårdt efter at fange laks, er det Skjern Å, du skal til. Åen er kendt som et af Danmarks bedste fiskevande, når det gælder laks, men du kan også være heldig at fange havørred, bækørred, gedde, aborre og ål. 

Skjern Å er desuden kendt for at have Danmarks ældste laksestamme.

Er du derimod til sild, skal du til Hvide Sande, hvor du kan fiske på molen og næsten ikke kan undgå at få en sild på krogen i sæsonen.

Put and Take i skøn natur

De mange Put and Take-søer i området er ren familiehygge, og hele familien kan være med til fredfyldt fiskeri i naturskønne omgivelser.

Der er nemme adgangsforhold, og uanset hvor i Bork Havn du har lejet sommerhus vil du sjældent have mere end et kvarters kørsel til nærmeste sø.

Du vil opleve, at det er svært ikke at få bid, og specielt regnbueørreder findes i massevis i Put and Take-søerne.

Prøv for eksempel Skaven Fiskesø, der har både borde og bænke, grillplads og legeplads – foruden, selvfølgelig, eminent fiskeri. Eller tag til Lodbjerg Hede Ørredsø, der ligger mellem hav og hede, og nyd det fantastiske landskab, mens du fanger ørreder.

Få bid på havet

Er du bidt af lystfiskeri skal du ikke snyde dig selv for en heldags fisketur på havet. Mærk den salte havluft, mens du afprøver dine færdigheder på åbent hav. Og, hvem ved, måske scorer du den helt store fiskegevinst, hvis du er heldig at finde den rigtige fiskerende.

Torsk og makreller er de mest gængse fangster på havet, men du kan også være heldig at fange havtasker og sildehajer.

Du skal til Hvide Sande for at finde en kutter, der tilbyder havfisketure. Ombord på kutterne møder du et indgående kendskab til de bedste fiskepladser i området – og hvis du ikke er til heldags fiskeri, eller har tendens til søsyge, kan du snildt nøjes med et par timer på Vesterhavet.

Luk