Haven i Hune

Midt i Nordjylland gemmer sig en eventyrlig oase af fortryllende ro, blomstrende frodighed og betagende arkitektur. Skabt af blomstermaler Anne Just er Haven i Hune vel nok Danmarks kendteste have
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Paradishaven i Hune

I 1991 påbegyndte blomstermaler Anne Just arbejdet på sit livsværk sammen med sin mand, arkitekt Claus Bonderup.

Et livsværk, der senere skulle blive et 7.500 m2 stort eventyrland af farvetematisker småhaver og arkitekttegnede havehuse.

I dag er Haven i Hune en af Danmarks mest besøgte haver, og hvert år lægger 20.000 haveglade gæster vejen forbi.

I et ellers barskt og ugæstfrit miljø med sandjord, som tidligere var én stor klitplantage, blomstrer den frodige paradishave og inviterer dig indenfor til en æstetisk, nærmest poetisk, oplevelse.

Besøg haven

Haven i Hune er nærmest én stor labyrint af haverum, der ligger på kryds og tværs - oppe på en lille bakketop eller for foden af en. 

Her er tusindvis af stauder fordelt på et væld af arter og sorter, smukke træer og fantasifulde udsmykninger.

Et slaraffenland for dig, der elsker haver og natur, og for fantasifulde børn på eventyr.

Fra have til have

Hver have er nærmest ét oplevelsesrum i sig selv.

Oplev Den Gule Have, hvor du møder alle nuancer af gul rundt om det lille vandbassin med springvand.

Nordhaven rummer drivhus, nyt æblehus, skulpturer og et langt, smal bassin, der giver en en næsten højtidelig stemning til haven, mens Rosenhaven byder på fortryllende rosendufte og elegante roser, uanset hvorhen du kigger.

Irisbakkens absolutte centrum er det regnvandsopsamlende bassin, hvor elegante åkander og keramikkugler lavet af Anne Just pryder vandoverfladen. 

I Den Olympiske Have venter majestætiske søjler, lerkrukker og et spejlbassin, og i Pastelhaven møder du en overdådig frodighed af roser, storkenæb, hjulkrone, voksblomst og meget mere.

Betragt de tropiske planter i Palethaven og gå videre ind ad støbejernslågerne til Eriks Have, der domineres af det rolige vandspejl fra de to smukke havebassiner.

Havens huse

Undervejs på din rundtur vil du også se en håndfuld arkitekttegnede huse, der fremstår som naturlige og integrerede dele af de enkelte haverum.

Blandt andet finder du det tre-tårnede Griseslot, Andehuset, der bebos af gråandepar, og en håndfuld yndige lysthuse, der alle bidrager til havens helt særlige atsmofære.

I det pragtfulde orangeri, der ligger i Pastelhaven, kan du se en stor samling af Anne Justs overdådige blomstermalier.

Lyset indenfor er ubeskriveligt, og sammenholdt med de smukke motiver på væggene og den nærmest selvlysende grønne frodighed lige ud for vinduerne, er orangeriet et must på din havevandring.

Kaffe og kringle i det grønne

En tur rundt i den betagende have er et sandt bombardement af sanserne og kan udmatte selv den mest entuastiske haveelsker.

Heldigvis møder du på din tur det hyggelige kaffehus, hvor du kan få en tiltrængt pause.

Her står menuen på nybagt kringle efter Anne Justs egen opskrift, og den skylles ned med friskbrygget kaffe eller the ad libitum.

På opdagelse i butikken

Kig også indenfor i butikken, der ligger i det smukke havehus ved indgangen, og få et stykke af Hune-haven med hjem.

Her kan du købe bøger af og om Anne Just samt plakater, postkort og keramik med blomstermalerens illustrationer.

Og hvis du har fået blod på tanden og masser af inspiration på din havevandring kan du også slå dig løs i planteudvalget, der rummer et begrænset udvalg af stauder, der kan klare sig under de fleste forhold.

Luk