Blokhus Strand

Intet ferieparadis uden badestrand. Og Blokhus er ingen undtagelse. En bred, indbydende sandstrand med svalende bølger venter dig for foden af de høje klitter - og oven i købet en af Nordeuropas bedste
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Ferie i Vesterhavets brænding

Den unikke ferieperle Blokhus byder på en Nordeuropas utvivlsomt bedste badestrande.

Her er fint, hvidt sand, høje, grønne klitter og brusende hav i dybblå klæder, så langt øjet rækker.

Ikke blot perfekt til en dag fyldt med strandaktiviteter, solbadning og dukkerter - men også til en naturskøn gå- eller ridetur helt tæt på elementerne og med udsigt til de kønne badehuse.

En stranddag i smukke kulisser

Det er oplagt at tilbringe flere timer - hvis ikke dage - på Blokhus' maleriske strand, der strækker sig milevidt til Saltum i nord og Rødhus i syd.

Du møder nemlig en pinligt ren sandstrand, der nærmest kalder på leg og afslpaning i skønne rammer, lige badevandet er indbydende og børnevenligt - dog skal du huske at være opmærksom på understrømmen, der kan være lumsk i Vesterhavet. 

For den erfarne svømmer er der dog ikke noget så sjovt som at boltre sig i bølgerne på en varm sommerdag.

I sommerperioden kan du føle dig ganske tryg på stranden, for her holder livredderne et vågent øje med alle badegæsterne fra de karakteristiske rød- og hvidstribede tårne.

I afslapningens tegn

Hvad enten du er til afslapning, dukkerter og solbadning eller fart over feltet med aktiviteter og fysisk udfoldelse har du mulighed for det på Blokhus Strand.

Find din egen læfyldte gryde i de høje klitter, hvor du kan arbejde på kuløren i fred, mens du nyder en god bog eller en hyggelig stund med familien. 

Der er selvfølgelig også god plads til solbadning på det brede sandstykke, og her er fordelen, at der er kort til vandet, når du har brug for en kølende dukkert.

Aktiviteter på stranden

På Blokhus Strand finder du masser af albuerum, så både du og poderne kan slå jer løs og bygge store, imponerende sandslotte uden at være til gene for naboerne.

Eller hvad med et slag volleyball, strandtennis eller frisbee - eller noget helt fjerde?

Det er også oplagt at gå en tur på stranden for at finde pynt til det nybyggede sandslot, og har du heldet med dig, kan du finde rav i vandkanten. 

Mærk friheden fra hesteryg

Vil du opleve Blokhus' brede sandstrand fra en anden vinkel er det oplagt at gøre det fra hesteryg.

Det er en helt særlig følelse af frihed at ride langs stranden på ryggen af en stærk islandsk hest, der sikkert på benene bærer dig afsted i den smukke natur.

Mærk suset fra vinden, når tempoet sættes op og nyd den smukke udsigt til den uendelige horisont.

For den øvede rytter findes der vel næppe noget mere livsbekræftende end en hæsblæsende galop i vandkanten, hvor hestenes hove hvirvler sand og vand op og det eneste, du kan høre, er vindens piben.

Blokhus Ridecenter tilbyder guidede rideture til såvel øvede som begyndere.

Badehusene på Blokhus Strand

Selvom du ikke er den store vandhund skal du ikke snyde dig selv for et besøg på Blokhus Strand.

De smukke gamle badehuse, der står med ryggen mod klitterne og front mod det tilsyneladende endeløse hav, samt det historiske sømærke, der troner på toppen af klitterne, er med til at gøre en tur til den smukke strand obligatorisk på din sommerhusferie.

I perioden fra 1. maj til 30. september er det nærmest en lille landsby af 47 hvide badehuse, der huserer på stranden.

Med rødder helt tilbage til midten af 1800-tallet hænger der en vis historisk aura over de små huse, som er indbegrebet af vestjysk badeturisme.

Det røde sømærke, der hjalp sejlende til at orientere sig om havet og kysten, derimod, står hele året trofast på sin plads. Den særprægede konstruktion er et levende minde om Blokhus' fortid som fiskerby.

Luk