Det støttede vi

Her kan du læse mere om de projekter, vi har valgt at støtte med midler fra Feriepartner Blokhus' Oplevelsespulje de forgangne år. Find inspiration til dit eget projekt eller bliv klogere på, hvilken slags projekter vi støtter - se de seneste års støttede projekter herunder.

Støttede projekter 2022

Blokhus Open - International Faldskærmskonkurrence
Støttet med 7500 kr.

I de 3 dage eventet finder sted, vil der være springere på stranden som pakker deres skærme og der vil være springere i luften når vinden er under 7 m/s. Når vinden er over 7 m/s vil man forsøge at afvikle tandemspring med tilskuere på stranden.

Der etableres et landingsområde på stranden, hvor publikum kan komme helt tæt på og bl.a. se helikopteren lette og lande. Fra lokalt hold er det ildsjæl Torben Glud der har lagt energi og flid i at få dette spændende event til byen.

Blokhus 1.jpg

Musik på Torvet - Erhvervsforeningen Blokhus
Støttet med 30.000 kr.

Hele 30.000 kr. blev givet til Erhvervsforeningen Blokhus til arbejdet med Musik på Torvet til sommerkoncerter 2022.

Scenen er byens hjerte og omdrejningspunkt for en række spændende koncerter og events på Torvet i Blokhus, som både lokale og områdets feriegæster holder meget af. Derfor rammer dette projekt perfekt ind i Oplevelsespuljens kriterier omkring at støtte initiativer, der skal være med til at gøre Blokhus endnu mere attraktiv for både feriegæster og fastboende.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus og lokale ildsjæle som ”Team Blokhus” har et ønske om, at sammensætte et alsidigt koncertprogram til en bred målgruppe.

Blokhus 2.jpg

Anderæs - Blokhus Bådelaug
Støttet med 7500 kr.

Mærk spændingen, når din badeand svømmer i rasende fart hen ad bækken til Anderæs i Blokhus! Man køber en nummereret and - ens nummer og navn noteres, hvorefter alle ænderne hældes ud i Blokhus bæk – lige ved broen ud for Fiskernes Hus.

Der krydses fingre mens ænderne svømmer i hastigt tempo ned mod stranden, hvor der er opsat et mål-område. De fem ænder, der kommer først over målstregen, har vundet.

Der afholdes Anderæs hver onsdag og søndag i sommerferien samt i påske, pinse og efterårsferie.

Blokhus 3.jpg

 

Tidligere støttede projekter
2021

International Faldskærmskonkurrence – Blokhus Open
Støttet med 15.000 kr.

Her er et spændende event som foregår udendørs og dermed kan afholdes og nydes uden så mange spekulationer i forhold til Covid-19 smitte.

Eventet er arrangeret af Varde Faldskærmsklub i samarbejde med Jammerbugt Kommune og en række lokale sponsorer. Fra lokalt hold er det ildsjæl Torben Glud der har lagt energi og flid i at få dette spæn-dende event til byen. En fantastisk fascinerende sport på Blokhus strand, der foregik i dagene 18.-20. juni 2021.

Erhvervsforeningen Blokhus – Lys på Torvescenen
Støttet med 25.000 kr.

Hele 25.000 kr. blev givet til Erhvervsforeningen Blokhus til arbejdet med at etablere belysning af Torvescenen. Scenen er byens hjerte og omdrejningspunkt for en række spændende koncerter og events på Torvet i Blokhus, som både lokale og områdets feriegæster holder meget af.

Projektet rammer perfekt ind i Oplevelsespuljens kriterier omkring det, at støtte initiativer, der gør Blokhus endnu mere attraktiv for både feriegæster og fastboende.

Blokhus- og Omegns Grundejerforening + Hune-Blokhus Borgerforening – Etablering af mini-sømærke
Støttet med 15.000 kr.

De to foreninger, der repræsenterer ca. 1200 husstande i Hune- Blokhus området, er blevet enige om i fællesskab at søge midler til etablering af et mini-sømærke i den ny rundkørsel i krydset Kvorupvej – Fårupvej øst for Hune. Det skal være en tro kopi af det originale sømærke i en mindre og til stedet passende målestok.

”Blokhus – og Omegns Grundejerforening opførte sømærket i 2006 og alle er vist enige om, at det brand sømærket har udviklet sig til for området, er uvurderligt. Vi mener at en tro kopi opstillet i rundkørslen vil blive opfattet som en velkomst til vores skønne område af turister og andre, der bevæger sig der.”

2020

Spillestedet Blokhus
Støttet med 10.000 kr.

Optimeringen af deres lydsystem, som skal hjælpe til den samlede oplevelse og give endnu bedre arrangementer.

content-blokhus-spillestedet blokhus.jpg


Blokhus Kanonlaug
Støttet med 10.000 kr.

En transportabel forstærker, som skal benyttes til deres kanonskydninger og give besøgende en god, informativ oplevelse.

IMG_1671.jpg


Pandrup Borgerforening
Støttet med 5.000 kr.

En flagallé, således gæsterne møder Dannebrog allerede fra Pandrup. Dette giver et bedre samlet indtryk af området for gæsterne.

content-blokhus-pandrupborgerforening.jpg


Kulturens Venner
Støttet med 10.000 kr.

Projekt North Western Art Line, hvor man vil lave Blokhus/Hune til et kraftcenter for udøvende kunst og etablere en kunstrute, hvor de medvirkende kunstnere vil have ”åbne atelierdøre”.

content-blokhus-oplevelsespuljen2.jpg


Erhvervsforeningen Blokhus
Støttet med 25.000 kr.

Diverse events sommeren over. Nu, hvor mange arrangementer er aflyst pga. coronavirussen, så har foreningen været nødsaget til at tænke kreativt og danne nye ”corona-events”.

content-blokhus-erhvervsforeningen.jpg

2019

BAPC  (Blokhus Accuracy Parachute Competition)
Støttet med 15.000 kr.

Stor international faldskærmskonkurrence bestående af 20 hold med 5 springere på hvert hold. Der laves en landingsbane på stranden syd og nedkørslen ved Blokhus hvor de 2 stk. Cessna 182 bringer springerne op til 1 kilometers højde, som der springes fra.

Der konkurreres i holdpræcision og individuel præcision. Der rammes efter et elektronisk mål på kun 2 cm. i diameter (verdensmesteren i 2018 havde en samlet afvigelse på 3 centimeter efter 10 spring).

Arrangementet afvikles ifm. Sankt Hans på stranden i Blokhus d. 20. – 23. juni, hvor alle er velkomne.

 

Musik på Torvet i Blokhus
Støttet med 40.000 kr.

Sommer, musik og Blokhus er for længst knyttet sammen i nordjydernes og turisternes bevidsthed. Hver torsdag kl. 20.30 i perioden fra d. 4. juli til d. 8. august samles tusindvis af glade mennesker foran scenen på Blokhus Torv.

Programmet er sammensat med kendte og populære navne, som appellerer til et meget bredt publikum.


Jammerbugt outdoor-festival i Saltum
Støttet med 20.000 kr.

Jammerbugt outdoor-festival skal forgrene sig videre fra Blokhus til Saltum og skabe opmærksomhed på naturen som oplevelsesramme for et aktivt fællesskab om jagt og fiskeri, bueskydning, overlevelse, benyttelse og beskyttelse af natur, guidede vandreture, koncerter, kajaksport, madspecialiteter og familieaktiviteter.

Målgruppen er mangfoldig og går på tværs af generationer, der opsøger nærvær og fordybelse i naturen - unge, ældre, børn og voksne med særlige interesser for friluftsliv.

2018

Blokhus Kanonlaug
Støttet med 14.000 kr.

Lauget skyder med sine flotte kanoner solen ned på Blokhus strand fra 24. juni til 11. august til glæde for alle!

Feriepartner Blokhus har bevilget midler til nye hatte og tilbehør til uniformer.


Blokhus Folkepark
Støttet med 25.000 kr.

Bidrag til udvikling af planlagt folkepark med mange forskellige aktiviteter i Hune, som vil være til glæde for turister, såvel som fastboende.


Erhvervsforeningen i Blokhus ”Fly In”
Støttet med 25.000 kr.

Foreningen udfører et rigtig godt arbejde for byen generelt og har fået bevilget midler til at udvikle på en tilbagevendende attraktion i byen.

Fly-In byder på Vestkystens eneste fly- og airshow med direkte landinger på stranden. Publikumsbesøget var i 2017 cirka 7.000.


DRØN Gruppen
Støttet med 25.000 kr.

Til DRØN Gruppen i Saltum bevilges der kr. 25.000,- til flytning af eksisterende skøjtebane, samt bedre skiltning til turisterne, der bør gøres opmærksomme på det smukke område omkring Nol sø, som er åbent for alle.

Luk