A-Z - Feriepartner Fyn

Udskriv
A-Z - Feriepartner Fyn


A-Z - værd at vide

Når ferien skal planlægges er der mange praktiske spørgsmål, der melder sig. Vi har samlet en række informationer, som vi håber giver svar på de fleste spørgsmål. Hvis du har brug for yderligere information, er du velkommen til at kontakte os.


Afstande
Afstand til strand/indkøbsmuligheder er altid angivet i direkte luftlinje og så korrekt som muligt. Ofte er der dog tale om et skøn fra husejeren. Afstanden til indkøbsmulighederne kan variere kraftigt, idet mange forretninger i kystregionerne kun har åbent om sommeren. Der tages forbehold for lukning af forretninger.


Antal personer
Feriehuset må kun bebos af det antal personer (over 2 år), som er anført i husbeskrivelsen. Det er ikke tilladt at opstille telte eller campingvogne på sommerhusets grund.


Allergi

Selvom husdyr ikke er tilladt, kan vi ikke garantere, at der ikke har været husdyr i feriehuset. Vi anbefaler, at man ringer til os, hvorefter vi kontakter ejeren af huset for nærmere information.


Ankomst og afrejse

Det lejede feriehus står til rådighed fra kl. 15.00 på ankomstdagen til kl. 10.00 på afrejsedagen.
Såfremt der er bestilt en miniferie, skal huset først fraflyttes kl. 13.00. Ved ankomst senere end kl. 17.00, skal lejer kontakte Feriepartner MOB i god til før ankomst, således at nøgleudleveringen kan aftales individuelt. Det samme gør sig gældende ved ankomst en eller flere dage senere end den ankomstdato, som fremgår af lejekontrakten.


Badeværelse

Badeværelset er ofte temmelig lille. I de fleste huse er der særskilt brusekabine eller et forhæng for bruseren. I enkelte tilfælde er der kun en håndbruser tilsluttet håndvasken. Som regel forefindes der en varmtvandsbeholder med en kapacitet på 30 liter. Det svarer til ca. 1 - 2 brusebad. Efter kort ventetid er der varmt vand igen.


Betaling

1. rate (25%) skal betales 10 dage efter bookingdatoen. Restbeløbet betales 60 dage før lejeperiodens påbegyndelse. Ved leje senere end 60 dage før lejeperiodens påbegyndelse, betales hele lejebeløbet straks efter modtagelse af lejebeviset.


Brænde

Brænde er aldrig inkluderet i prisen, men kan købes lokalt hos købmanden. Findes der brænde ved feriehuset, er dette husejerens private ejendom og kan kun benyttes eller købes, såfremt det specifikt fremgår af meddelelse i feriehuset. Betaling sker i så fald direkte til ejeren og efterlades i huset ved afrejsen. Man må ikke samle brænde i skoven eller ved stranden, idet dette kan indeholde salt, som kan ødelægge brændeovnen. Ved kraftig vind eller storm kan det ske, at brændeovnen/kaminen ikke kan benyttes, idet vinden presser røgen tilbage i skorstenen.


Børnevenlige feriehuse

Er alle udstyret med barneseng, barnestol, vaskemaskine, babybadekar, gynge, sandkasse m. låg samt evt. trappegitter. Husene kan udsøges ved at vælge "børnevenlig" i søgefeltet.


Cykler

Hvis der er cykler ved feriehuset, kan Feriepartner MOB ikke garantere, at cyklerne er funktionsdygtige og i god stand. Hvis man vil benytte cyklerne, skal man selv sørge for evt. lapning samt småreparationer. Det er muligt at leje cykler på mange turistkontoret og hos lokale cykelhandlere. Cykelkort kan købes på alle turistkontorer på Fyn og Langeland.


Depositum

Vi opkræver et depositum på henholdsvis DKK 700 for almindelige huse og DKK 900 for huse med spa. Depositummet returneres 14 dage efter afrejsen - det kan dog tage op til 3 uger i julimåned på grund af sommertravlhed. For at kunne tilbagebetale beløbet, bedes kontonummer oplyses inden ankomst til huset. Ibannummer samt swiftkode skal oplyses, hvis man er bosat uden for Danmark.


Depositum
Vi opkræver et depositum som varierer alt efter husstørrelse og lejetidspunkt. Depositummet fratrukket forbrugsomkostninger refunderes til din bankkonto senest 2 uger efter afrejsen. I sommerperioden må påregnes en ekspeditionstid på 3 uger.

Vælger du at betale lejen med kreditkort, refunderes restbeløbet automatisk til kreditkortet. Vælger du at betale via bankoverførsel, skal dine bankoplysninger indgives via ”Mit Feriepartner”. 


Ekspeditionsgebyr

Der opkræves et ekspeditionsgebyr på kr. 90,- ved bookingen af sommerhuset.


Energiforbrug

Strøm, gas, vand, olie, centralvarme, pejsebrænde, telefon og lign. er ikke inkluderet i lejen, og skal betales efter forbrug eller med et fast beløb pr. dag. Ved fast beløb pr. dag gælder beløbet for samtlige dage i den lejede periode uanset opholdets varighed. Ved aflæsning af elmålere er ALLE tal hele kilowatt. Forbruget varierer afhængig af vejr, indretning, antal personer osv. I huse med spabad er strøm- og vandforbruget naturligvis en del højere end i et standardhus. Forbrugssedlen sendes sammen med lejekontrakten - I bedes printe og medbringe sedlen, når I tager på ferie. Fra sæson 2014 skal forbruget ikke betales ved afrejsen, men fratrækkes det indbetalte depositum.


Forsikring
Lejen er ekskl. afbestillingsforsikring og skadesforsikring, som kan tilkøbes. For priser og betingelser se Forsikring og Forsikringsbetingelser.


Glemte sager

Glemte sager fundet i feriehuset, bliver opbevaret i op til 4 uger. Hvis ejer ikke melder sig indenfor de 4 uger, bliver tingene smidt væk eller afleveret til genbrug. Tingene returneres mod betaling af forsendelsesomkostningerne.


Grill

Mange af vore feriehuse er udstyret med en havegrill. Feriepartner MOB kan dog ikke drages til ansvar for grillens kvalitet og rengøring.


Grunden

I vore beskrivelser er "naturgrund" ofte nævnt. Dermed mener vi f.eks. hede, grantræer, højt græs, ujævne overflader med vild bevoksning. Her er grunden overladt til naturen, og græsset bliver ikke slået regelmæssig. Man kan derfor ikke regne med, at hele grunden kan bruges til udendørs aktiviteter. Størrelsen på grunden er skønnet. Det er ikke tilladt at opstille telt, campingvogn og lign. på grunden.


Hems

Hvis der i beskrivelsen er angivet en hems, bør man vide, at man skal op ad en stejl trappe eller en stige for at komme på hemsen. Derfor er disse ikke egnede for mindre børn og ældre mennesker. Der er sjældent en afgrænsning. Det er meget sjældent, at hemsen er højere end 70-110 cm, derfor kan man ikke stå oprejst på hemsen.


Husdyr

Husdyr må kun medbringes, hvis det er angivet på lejebeviset, og naturligvis kun hvis husdyr er tilladt i huset. Lejerne hæfter for evt. skader forvoldt af husdyr på gulvtæpper, møbler o.a. Hunde skal altid føres i snor. Husdyr må aldrig efterlades alene i ferieboligen. Hvis husdyr er tilladt i feriehuset, er der tale om 1 husdyr. Vil man tage flere husdyr med, skal der indhentes tilladelse hos Feriepartner MOB. Der vil eventuelt blive opkrævet et ekstra depositum, hvis man medtager mere end et husdyr.


Ikke-ryger-regler

Hvis rygeforbuddet ikke overholdes i et ikke-rygerhus, opkræves et gebyr på kr. 1.500,-. Herudover forbeholder Feriepartner MOB sig retten til at opkræve erstatning for tabt leje, hvis de efterfølgende lejere må flyttes pga. rygning i feriehuset. Rygning på grunden er tilladt. Undlad venligst at smide cigaretskod på grunden.


Indretning

Alle vore huse er privatejede. Feriehusene er indrettet og udstyret efter den enkelte ejers smag. Såfremt andet ikke er angivet, er alle ferieboliger udstyret med toilet, v/k vand, håndbruser/bruseniche, komfur, kaffemaskine, støvsuger og radiatorer. Der forefindes bestik/service/dyner og hovedpuder, til det antal personer, som må bebo huset. Skulle der være spørgsmål vedr. specielle indretninger i huset, så ring til os.


Information

Ønskes yderligere information, er I meget velkomne til at kontakte os.


Insekter

Vi gør opmærksom på, at ferieboligerne er beliggende i naturområder, og der vil ofte være en naturlig forekomst af insekter og lignende (f.eks. fluer, edderkopper, myrer). Det kan der ikke gøres noget ved. Ved ekstreme gener inde i huset, bedes du kontakte os. Vi vil forsøge at hjælpe bedst muligt.


Liggestole/havemøbler

Hvis liggestole er angivet i husbeskrivelsen, er der mindst en liggestol. Der kan ikke garanteres liggestole til alle husets beboere. Der er ikke altid hynder til havemøbler/liggestole. Hvis der forefindes hynder, påhviler det lejeren at tage dem ind om natten og i fugtigt vejr.


Lugt- og støjgener
Under ferien går dagligdagen videre. Herunder hører også larm, som ikke kan undgås, f.eks. fra byggeri, fly- og gadetrafik osv. Der kan også forekomme lugtgener fra landbrug, minkfarme eller fiskeindustri. Vi er overbeviste om, at lejerne har forståelse for, at vi ikke kan tage ansvar herfor.


Medbring
Husk at medbringe dyne- og pudebetræk, lagner, håndklæder, viskestykker, karklude, rengøringsmiddel og toiletpapir.


Miniferie

Mange af vores feriehuse kan lejes for mindre end 1 uge i for- og eftersæsonen. Almindelige standardhuse kan tidligst bookes 27 dage før ankomst.  Store huse ”Giganthuse” kan bookes for mindre end 1 uge uden tidsbegrænsning.


Mit Feriepartner

Samme med lejebeviset fremsendes et link til ”Mit Feriepartner”, som er din personlige side hos os. Du bedes inden 8 dage via linket angive navn og alder på alle medrejsende. Har du valgt at betale pr. bankoverførsel, skal du endvidere oplyse dine kontooplysninger, så vi kan tilbageføre dit depositum. På ”Mit Feriepartner” har du også mulighed for at tilkøbe forsikring, serviceydelser samt eventuelle tilbud fra vore samarbejdspartnere.


Parabol

I de fleste huse står anført, at der er en parabol. Dette betyder blot, at der også er mulighed for at se tyske programmer. Hvis der er problemer med parabolanlægget, skal man kontakte Feriepartner MOB. Der kan forekomme forstyrrelser i modtagelsen ved dårlige vejrforhold. Skulle der opstå problemer med parabol/TV el. lign., kan det ikke garanteres, at afhjælpning kan ske i weekender og aftentimerne.

Ved fejlbetjening eller ændring af programindstillingen fra lejers side, forbeholder vi os ret til at få foretaget reparation/genindstilling for lejers regning. Læs venligst brugsanvisningen eller kontakt os, hvis du er i tvivl om betjeningen.

TV2 er nu en betalingskanal. Man kan derfor ikke regne med, at TV2 er tilgængelig i alle vore huse.


Senge

Størrelsen på sengene varierer meget. Dobbeltsengens bredde varierer fra ca. 120-180 cm og længden varierer mellem 175-200 cm. Enkeltsengenes bredde varierer mellem 60-85 cm og længden mellem 175-200 cm. Der er ofte tale om skumgummimadrasser med en tykkelse på ca. 5-10 cm. Dobbeltsenge står ofte op ad en væg, således at man kun kan komme i sengen fra en side. Der kan forekomme ændringer mht. sengeinddeling i forhold til angivelserne i kataloget.

Der forefindes ikke altid natborde/læselamper i soverummene. Ofte er der af ejeren lagt lagner over madrasserne af hensyn til hygiejne og for synets skyld. Benyt venligst ALTID egne lagner OVER disse lagner.

Hvis der er en barneseng i huset, er det som regel en rejseseng. Det kan ikke garanteres, at der er plads til barnesengen i alle husets soverum. Du bedes medbringe dyne, lagen og hovedpude til barnesengen. Ved leje af en barneseng hos Feriepartner MOB skal du være opmærksom på, at madrassen i vores barnesenge er meget tynd. Medbring eventuelt en ekstra madras.

Der er som regel begrænset skabsplads i ferieboligerne. Man kan derfor ikke altid regne med, at alt medbragt tøj kan placeres i skabene.


Sengelinned

Linnedpakke (lagen, pude- og dynebetræk og 2 håndklæder) kan lejes for kr. 120,- pr. sæt. Pakken leveres til det lejede feriehus og skal bestilles senest 4 dage før ankomst.


Slutrengøring
En slutrengøring kan bestilles indtil 4 dage før afrejsen. Ved nogle huse er slutrengøringen obligatorisk og kan ikke fravælges. 


Solarium
Hermed menes oftest et enkelt solarium monteret over en seng. I sjældne tilfælde et dobbelt solarium.


Spabad

Hygiejnen i et spabad er meget vigtig. Vi sørger derfor for, at alle vore spabade rengøres med SUNWAC2 ved hvert lejeskift og med SUNWAC PIPECLEANER jævnligt. For at undgå bakterier når spabadet benyttes, skal man komme en SUNWAC3 tablet i vandet pr. person. Tabletterne forefindes i alle vore spahuse. Bemærk venligst at spabadet først kan tændes, når vandet står 10 cm. over dyserne.


Tekniske installationer
I mange huse står vaske- og opvaskemaskine, mikrobølgeovn, TV, radio, dybfryser, tørretumbler, sauna, solarium o.a. til rådighed for lejeren. Evt. defekt kan ikke altid afhjælpes i weekenden.


Ungdomsgrupper

Feriepartner MOB forbeholder sig ret til at afvise ungdomsgrupper eller opkræve et forhøjet depositum.


Valgfri ankomst

I for- og eftersæsonen kan man frit vælge, hvilken dag man ønsker at ankomme. Det gælder dog ikke alle vore huse. Ring derfor og hør nærmere eller udsøg de aktuelle huse på vores hjemmeside.


Vinterudlejning
Vore feriehuse er kun opvarmet til 10 grader i vinterperioden (1.11 til 1.4). Ønsker du feriehuset opvarmet til 20 grader inden din ankomst, bedes du kontakte os senest 2 dage inden ankomsten. Du betaler for denne ekstra opvarmning, med kan samtidig glæde dig over et varmt og imødekommende feriehus, lige så snart du træder ind af døren.


Ændringer/trykfejl
Der tages forbehold for trykfejl og ændringer med hensyn til udstyr og indretning fra ejers side.