Sommerhuse i Østjylland

Udskriv
Sommerhuse i Østjylland


Østjylland - hyggelige købstader og betagende landskab

Fra Haderslev op langs den østjyske kyst bliver man mødt af det mest betagende landskab med bakker, fjorde og grønne skove. Uanset hvor man vælger at holde ferie, er der ikke langt til en af de hyggelige gamle købstæder. Her kan man fornøje sig i de små indkøbsgader og besøge de mange seværdigheder i og omkring byerne.


Sommerhusområderne

Hejlsminde
Ca. 15 km syd for Kolding ligger sommerhusområdet Hejlsminde, et idyllisk gammelt fiskerleje med en usædvanlig smuk natur. Området er et af de vigtigste områder for vadefulge i Østjylland og et eldorado for lystfiskere. Her er dejlig badestrand, restaurant, bageri, indkøbsmuligheder og et lille moderne badeland, som må benyttes mod betaling.

Binderup Strand/Grønninghoved
Ca. 10 km syd for Kolding ligger dette skønne sommerhusområde med en af Danmarks mest børnevenlige strande. Området er perfekt til vandre- og cykelture, bl.a kan man gå ad vandrestien til "Skamlingsbanken", som er Østjyllands højeste punkt. Området har desuden købmand og cafeteria. I Kolding er der flere gågader, restauranter, caféer og et stort bade- og wellnesscenter (Slotssøbadet)  i centrum af byen med udsigt til Slotssøen og Koldinghus.

Hvidbjerg Strand/Mørkholt
Lige nord for Fredericia ligger dette skønne sommerhusområde i et bakket og grønt landskab. Stranden er helt unikt bestående af et stort hvidt bjerg af sand. Fra toppen af bjerget har man den skønneste udsigt over vandet. Der er købmand og cafeteria i området.


KoldinghusKøbstæderne


Kolding
Kolding af en af Østjyllands største byer med et pulserende handelsliv og spændende seværdigheder. Her ligger bl.a. det imponerende Koldinghus, en kongeborg, som nu er indrettet som kulturhistorisk museum og Trapholt museet med moderne billedkunst og møbeldesign. Selve byen har et rigt handelsliv med en flere gågader med hyggelige caféer og restauranter. Her ligger også Jyllands største indkøbscenter, Kolding Storcenter. I centrum af byen ligger det store bade- og wellnesscenter Slotssøbadet, med en imponerende udsigt over slotssøen og Koldinghus.

Fredericia
Lige ud til Lillebælt ligger dennne gamle smukke fæstningsby. Byen er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg, hvilket er med til at gøre byen både unik og spændende. Det imponerende voldanlæg fungerer i dag som en dejlig historisk bypark med grønne stier. Byens centrum har gode indkøbsmuligheder, restauranter og caféer, og så er der mulighed for at slappe af i Fredericia Badeland, som også tilbyder wellness.

Vejle
Vejle oser af kultur og hygge, og atmosfæren i byen er storbyagtig. Byen har en spændende gågade med et levende handelsliv, smukke historiske huse og små hyggelige sidegader. Vejle byder også på flere spændende museer. Til højdepunkterne hører det nyrenoverede Vejle Kunstmuseum, der huser en af landets mest spændende samlinger af dansk og europæisk grafisk kunst. Naturen omkring Vejle er enestående. Byen er bygget på de stejle skråninger ned mod Vejle Fjord og omgivet at grønne skove i et usædvanligt smukt og bakket landskab.

Sommerhuse på Fyn og i Sydøstjylland

» Vis flere tilbud fra Feriepartner