Odense

Udskriv
Odense


Odense - Fyns hovedstad

Odense er Fyns hovedstad og Danmarks tredjestørste by. Når man går en tur ad de brostensbelagte stræder i bymidten, fornægter det sig ikke, at Odense er en af landets ældste byer. Her er gågader, cafeer, museer, kunst og kultur og masser af aktiviteter for store og små. Besøg det internationale anerkendte Brandts Klædefabrik, et kulturcenter med blandt andet Danmarks Mediemuseum, Museet for Fotokunst, butikker, cafebiograf og restauranter.

Tag en sejltur på Odense Å, med et afhop ved Odense Zoo, som efter en omfattende renovering er genopstået som en af Danmarks smukkeste zoologiske haver. Her kan man bl.a. se søkøer i det store Oseanium sammen med pingviner i deres rette element.

Besøg Fyrtøjet, et kulturhus for børn, med levende og aktiv formidling af H. C. Andersen. Her ligger også H. C. Andersens Hus som skildrer digterens fantastiske liv, fra fattig skomager til verdenskendt forfatter. Museet er gennemrenoveret og viser helt nye udstillinger. Midt i centrum, i en gammel remisebygning, ligger Danmarks Jernbanemuseum, hvor I kommer tæt på masser af lokomotiver. Gå mellem jernkæmperne eller prøv det populære minitog. Der er nok til et par timers leg og fascination for hele familien. 

H. C. Andersen-statue

Statue af H.C. Andersen i Odense

Søg et sommerhus

Sommerhuse på Fyn

 • Sommerhus M64140, Skåstrup Strand
  Sommerhus: Skåstrup Strand 2.084 DKK (2.568) » Læs mere
 • Sommerhus M64194, Bogense
  Sommerhus: Bogense 1.932 DKK (2.378) » Læs mere
 • Sommerhus M645580, Hasmark
  Sommerhus: Hasmark 4.303 DKK » Læs mere
 • Sommerhus F50308, Binderup Strand
  Sommerhus: Binderup Strand 2.881 DKK » Læs mere
» Vis flere tilbud fra Feriepartner