Museer

Udskriv
Museer


Museer på Fyn og i Sydøstjylland

Carl Nielsen Museet
Følg historien om komponistens fynske barndom, til berømmelsen på Europas musikscener. Udstillingen fortæller også om hustruen Anne Marie Nielsens billedhugger-karriere.
www.odmus.dk

Danmarks Museum for Lystsejlads
Ligger på det smukke Valdemars Slot på Tåsinge. I søndre længe udstilles sejlbåde, issejlere, vidunderlige speedbåde og mange effekter der fortæller historien om Danmarks fremtrædende rolle som sejlsportsnation.
www.lystsejlads.dk

Søfartssamlingerne i Troense
Søfartens historie, skibsmodeller, skibsportrætsamling og marinemalerier, sømandssouveniers, livet om bord på de gamle sejlskibe.
www.svendborgmuseum.dk

Europæisk Automobilmuseum
Museets ca. 120 europæiske køretøjer giver et spændende billede af automobilens guldalder fra 1945 til 1960. Museet som er det eneste af sin art i verden, kan også fremvise en håndbygget prototypesportsvogn fra de italienske Morettifabrikker, en samling af gammelt specialværktøj, bilbrochurer, specialudstillinger om karosseriets udvikling m.m.
www.automuseum.dk

Ladbyskibsmuseet
I Ladby ved Kerteminde ligger Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden.
www.kert-mus.dk

Hørvævsmuseet på Krengerup
Et arbejdende museum, med væve og maskiner fra det forlængst nedlagte Tommerup Væveri. Der vises også hvordan man manuelt behandlede spindehør i gamle dage. Salg af tekstiler i ren hør vævet på de gamle væve.
www.hvm-krengerup.dk

Dansk Sygeplejehistorisk Museum
I Kolding ligger Dansk Sygeplejehistorisk Museum, der fortæller om udviklingen den danske sygepleje og om tiden, da bygningerne var en del af Julemærkesanatoriet Koldingfjord.
www.dshm.dk

Koldkrigsmuseum Langelandsfortet
Langelandsfortet ved Bagenkop på Langelands sydspids blev bygget i 1952-53 som en del af det danske søforsvar. I dag er det et museum, der fortæller den kolde krigs historie.
www.langelandsfort.dk

Sommerhuse på Fyn

» Vis flere tilbud fra Feriepartner