Kalø Slotsruin

En unik oplevelse af natur og kulturhistorie venter dig på Kalø Slotsruin, der troner på toppen af sin vandomkransede bakkeknold i Kalø Vig - uindtagelig og majestætisk
Søg efter sommerhus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Afstand til strand/kyst i meter
  • Swimmingpool
  • Spabad

Soverum

Badeværelse

Søg på Hus-ID. / Adresse

Rejs 700 år tilbage i tiden

Midt i Nationalpark Mols Bjerge ligger et stykke danmarkshistorie for enden af en knoklet, ujævn dæmningsvej på godt en halv kilometer.

På en 20 meter høj ø midt i Kalø Vig finder du en af de smukkeste og mest imponerende borgruiner i Danmark - Kalø Slotsruin.

Uindtageligt fæstningsværk 

Den gamle ringmursborg blev opført i 1300-tallet for at holde de indre fjender i skak - altså bønderne med stormænd i spidsen, som da også var dem, der under tvang måtte opføre borgen. 

Borgen blev meget strategisk placeret på en 20 meter høj ø i Kalø Vig med stejle sider formet og hugget af havets gnaven. En ikke særlig behagelig velkomst for eventuelle erobrere.

For at forbinde øen med fastlandet blev en smal dæmning med en brolagt vej anlagt.500 meter skulle fjenden forcere for at komme op til slottet, hvor endnu flere strabadser ventede. 

Omkring borgen var nemlig også andre bygninger, høje volde, dybe grave og vindebroer blevet opført, og det var derfor en ret umulig opgave at erobre slottet. 

Oplev kultur og natur på én gang

For dig med hang til drama kan det derfor komme som lidt af en skuffelse, at ingen slag har været udkæmpet på slottet.

Der venter dig altså ingen blodig historie på Kalø Slotsruin, men derimod et spændende indblik i en svunden tid og en helt igennem enestående oplevelse af det fortryllende landskab, der omgiver borgen.

Vejen til ruinen

Dit første møde med Kalø Slotsruin sker for enden af den 500 meter lange dæmningsvej, der i øvrigt er den længste bevarede middelaldervej i hele Danmark.

Her har hestevogne og kærrer raslet og bumpet hen over de uvejsomme brosten helt tilbage i 1300-tallet.

For enden af den lange vej fører en bro dig ind i resterne af kongeborgen.

Og det ér en storslået oplevelse at stå på toppen af den stejle ø, omkranset af resterne af de solide stenmure og med udsigt til både landskab og det imponerende borgtårn.

Udforsk Kalø Slotsruin

Forestil dig, hvordan livet har set ud inden for slotsmurene, mens du bevæger dig rundt på det store grønne areal, der tidligere var hjem for blandt andet smedjen, skriverstuen, køkkenet og riddersalen.

Og glem ikke at stoppe op og tage det betagende kig til havet og landet ind i ny og næ.

Inde i selve borgtårnet kan du kigge ned i den tidligere fangekælder, hvor oprørske bønder blev smidt ned, når de kom på tværs af kongen.

Eller bestig den helt nye trappe i slotstårnet, der tager dig op i højden til en uhindret udsigt over ruinen, stranden, strandengene og det endeløse blå hav. 

Eventyr til vands

Hvis der skal lidt mere fart over feltet, finder du eminente forhold for aktive udfoldelser i landskabet ved og omkring Kalø Slotsruin.

De mange beskyttede vige omkring ruinens halvø giver gode muligheder for sejlads i trygge rammer, både for uerfarne og erfarne sejlere.

Tag hele familien med på sejltur og oplev ruinen fra vandsiden.

Er du til fiskeri kan du forsøge dig langs langs borgruinens sydkyst eller kysterne ved fastlandet, hvor du kan være heldig at få en havørred på krogen.

Eller sæt en mindre båd i vandet og kom tæt på marsvin og spættede sæler, mens du fisker i vigene og i nærheden af stenrevene.

Hvis det er en varm dag byder kysten på bade- og soppevand, som kan køle dig ned, men du skal være indstillet på at dele det med muslinger, vadefugle og havørreder.

Ved stenkysten syd for Kalø Slotsruin finder du mere klart og frisk vand, perfekt til en snorkeltur og et visit i undervandsverden.

Vandre- og cykelruter ved Kalø Slotsruin

I de ældgamle godsskove tæt på borgruinen, Hestehave Skov og Ringelmose Skov, venter et væld af vandreruter og cykelstier.

Her er øer af nåleskov, katedraler af bøgetræer, fuglesang fra en mangfoldighed af arter og svalende skygge og ro, som du bedst udforsker på to ben eller to hjul.

Følg en af gulplet-ruterne i skovene og kom forbi dysser, hellekister og gravhøje, popler, troldebøge og kolossale asketræer. Er du fugleinteresseret finder du i Hestehave Skov et fugletårn, hvor du i timevis kan betragte det livet på vinger i skoven.

Skovene byder på brede, jævne og faste cykelveje, der giver dig rigt overskud til at nyde den varierede skov, de mange fortidsminder og de store udsigter fra cykelsadlen.

De mange bakker i det kuperede terræn kræver gode lår og gode bremser og giver sved på panden - men mon ikke det er det hele værd i sidste ende?

 

Luk